2015. október 5., hétfő

Szobatisztaság – Bogyi módra

Hát ez egy érdekes történet. Az úgy volt, hogy próbálkoztunk már, és volt időszak, amikor úgy nézett ki a délután, hogy hazaért a bölcsiből, gyakorlatilag letépte magáról a pelenkát, aztán baleset nélkül ment ez estig. A bölcsiben ellenben nem volt hajlandó a wc közelébe se menni.



Aztán Zsebi átkerült az új oviba, így áment mondtunk Bogyi bölcsis csoportváltására…nehezebb kérdés volt ez, mint így hangzik, mert ő és Meli néni óriási szerelemben voltak (vannak) és hát így két szívet kellett gyorsban összetörni. De ugyanakkor Kriszti néni is nagyon várta már, hogy megkaparinthassa a huncut és a nagy barátja Ádi-bádi is átkerült, így már nem is volt kérdés, hogy elhangzik a mondta a számból: „Kriszti néni! A csajok két hét alatt lesznek nálad szobatiszták…Bogyesz fiú, ezért három hetet kapsz!” Ezen jót nevettünk, mondta, hogy már alig várta, hogy átengedjük.



Mindjárt első hétre kértek be bugyi pelenkát és indult a buli. Napközben ügyes volt, kapta sorban a napsugár pecséteket. Otthon viszont nem volt túl lelkes a levesszük a pelenkát kérdéssel…bevallom nem erőltettem túl a dolgot…a küszöbön álló költözés miatt a lakásunk kb. raktárnak néz ki, így kevéssé volt bennem lelkesedés a itt-ott elcsöppent pisiket vadászni, nehogy a tesói abban mosakodjanak. Szóval ő nem volt lelkes, én meg maximálisan lusta voltam.



Aztán elérkeztünk a második hét a Napsugár csoportban részhez (szeptember 28.)…és délután azzal fogadtak, hogy fogdossam már meg a popsiját, mert mi nincs rajta :D És nem volt se pelus, de baleset. Innentől már nem kapott pelenkát, csak esti fekvéshez (mert akkor alszik a kukija:P), s még pár napig a délutáni alváshoz a bölcsiben. De aztán pénteken már ahhoz sem és nem volt gond. (Amúgy is úgy terveztem, hogy hétvégén már nem adok délutáni alváshoz sem pelust….és elkészítjük az ágy felszerelést).



Most ott tartunk, hogy előfordul még néha baleset, de ez nem a klasszikus bepisiltem, bekakiltam dolog, hanem egyszerűen annyira az utolsó pillanatra hagyja a szólást, hogy amíg a wc-t előkészítem (értsd fel a szűkítő és le a nadrág+bugyi) addig bemegy pár csepp, vagy a kaki egy részre…és ellentétben Zsebivel („Kicsi bement, de az nem baj”) ő azonnal kér száraz/tiszta bugyit és nadrágot. De nem bánom, mert amúgy nagyon fegyelmezett és ügyes (voltunk kirándulni is és ott sem volt gond..na jó az állva pisilést még tanulni kell, mert akkor folyt a gatyóra is:P). És persze biztos lesznek még becsorgások, de a lényeg, hogy nincs pelenka és én imádom a kis boxeres (ebben a méretben mondjuk még elég nehéz beszerezni, meg hát a Thomas mánia miatt több a fecskéje, mint a boxere, de sebaj) fenekeket :D



Be-bepróbálkozik egyébként a kéréssel, hogy éjszakára sem kér pelust…erre ugyanazt mondom neki, amit Zsebinek, száraz pelus reggel és nem adok másnaptól (az első ilyen kérésnél egyébként tényleg száraz volt reggelre, pedig akkor nappalra még nem volt szobatiszta, de este meg mégis kért pelenkát, így hát ez akkor megoldódott), de a lényeg, hogy erre még kevés kilátás van, mert egyenlőre még mindig kel éjszaka (többnyire többször) és még mindig kér tejcit (próbálkozunk, hogy melléfekszünk, visszasimogatjuk, cumit adunk, de sokszor nem elég ez) és ennek megfelelően még elég sok a csatakra átázott pelenka, ami ugye fényévekre van a száraztól. Meglátjuk miként változik ez a dolog az új házban a külön szobában. Elkésve nincsen, hiszen 2 éves 8 hónapos és 14 napos korában szobatiszta lett. Az ágytisztaság meg majd meg érkezik.



Amúgy – hogy a tudomány is képviseltesse magát - a védőnői státuszlapok szerint az elvárás: 3 éves korban – Szobatisztasága kialakult nappalra (Majd ugyanez a kérdés megjelenik a 4. évesen, illetve az 5 évesen is), az éjszakai szobatisztaság kérdésként az 5 éves lapon jön elő, igaz, ott több verzióban is :P (S a hat évesen ismét, de ott megint gyérebb verzióban. A kiskönyvben talán pontosabb infók vannak, majd megnézem és bemásolom, ha nem felejtem el.)