2014. április 26., szombat

Tűzoltó- es rendőrmajális



Mióta kitört a “tizitó" mánia azóta tudjuk hogy menni szeretnénk. Ennek ellenére lemaradtunk volna ha az egyik bölcsis anyuka nem dobja be a plakátot a bölcsi csoportjába hétvégi programajánlatként.


Aztán később meg így is kérdésessé vált a "szuper" időjárás miatt. De aztán úgy döntöttünk, hogy nincsenek cukorból a fiuk, mi meg pláne nem és gumicsizma meg esőruha is beszerezhető szóval uccu neki. Jó időben elindultunk, mert meg beszaladtunk a madarasba az említett esővédelmi felszerelésekért. Méret az nem nagyon volt de azért megoldottuk.


A rendezvény maga szuper volt. Őszinten sajnáltam őket az idojaras miatt, de azért így sem voltak kevesen. Korán érkeztünk hogy biztos találjunk megfelelő parkolóhelyet a busszal. Három pici gyerekkel két felnőttnek azért nem volt egyszerű a buli, nem kicsit fáradtunk le. Egyenlőre a programokból főleg zsebi tudott mazsolázni soktól még ő is megijedt félt és szégyenlősen kihagyta....azért is le kalappal a szervezők előtt mert igazan igyekeztek minden korosztálynak izgalmassá érdekessé tenni a rendezvényt. 




Így mivel az igazi tűztől és annak oltásától inkább távol maradtunk élvezhettük a kisebbeknek való műagyagház spriccelős oltását. Próbálkoztunk tömlőgurítással. Színeztünk - ezt Bogyka is élvezte - töltöttünk tűzoltósági kérdőívet...apa helyesen anya kevésbe de azért mind a köttért járt a cuki poló:) Fotózkodtunk és áhítattal néztük azokat akik bevállalták a daruskocsis mókát (ezt kihagytuk a túl hosszú sor okán, meg szerencsére amúgy sem kérte Zsebi. Megelégedett a nézéssel...bár azt képes lett volna órákon át tenni:P). 


Bogyka főleg a lufikat és a szaladgálást élvezte, nyilván Mazsi meg többnyire szunyált a kocsiban. Dél korul adtuk fel amikor Bogyka már nehezen volt rábeszélhető az együttműködésre, így Zsebivel boltoltunk a hazaindulással kapcsoltosan. A rendőrös részre át sem jutottunk annyira sok volt itt a látnivaló, de sebaj majd jövőre:) 


Hazafelé menet Zsebi meglátott egy kisfiúnál egy mentőautót...mint kiderült valamelyik sátorban kapta, de ezt már nem mentünk vissza kideríteni pontosabban. Inkább tárgyalási alapnak használtuk a hazainduláshoz és útba ejtettük a játékboltot;) Bogyka természetesen szinte azonnal bealudt a kocsikan és persze nem sikerült itthon felvinni. S mivel Zsebi az újraaltatásnál kicsit sem volt együttműködő, így a délutáni szunya lényegében elmaradt. Ennek ellenére kevésbé volt gáz a délután, mint számítottuk:) A rendezvény pedig jövőre biztos ismét célpontunk lesz..reméljük akkor sem maradunk le róla;)