2012. december 27., csütörtök

Karácsony 2012.




Idén mi voltunk a vendéglátók. 24-én csak hármasban (plusz persze Bogyó a pocakban és Jade cica a fa alatt). 25-én anyuka féle háttér, este Ica mama is már, majd 26-án apuka féle továbbiak;)


Ha éppen nem a díszeket pakolta lefele, akkor Bogyó tesónak hízelgett;)
23-án este - az első szánkózás után - bepróbálkoztunk egy közös fadíszítéssel, de miután Zsebi több díszt szedett le adott idő alatt, mint amennyit én fel tudtam tenni, hát feladtuk és lefektettük, majd kettecskén kidekoráltuk a fát. (Később mindenképpen közös programnak szeretném a díszítést)


24-én reggel persze tátott szájjal rácsodálkozott a kész fára, majd 12 másodperc múlva már elkezdte lepakolni a díszeket…és ez azóta is így megy, vagyis pár pillanat gyönyörködés (fény bekapcsoltatás) majd a díszek szisztematikus lepakolása. Napközben egy becsomagolt ajándékot hurcolt többször is, de igazából, csak azt az egy zacskót (Micimackós) akarta kicsomagolni, amiben éppen az ő ajándéka volt. Lebeszéltük róla, inkább nem is kerültek be az ajándékok a fa alá, legalábbis a délután szundikálásig. Mert mire felébredt az áhított zacskó bizony a fa alatt volt. Jaaaa ebédre a szokásos (természetesen tökéletesen pépes) főzelék mellé betolt egyedül egy elég szép adagot az aszalt szilvás pulykából is rizzsel…kanállal, nulla pépesítéssel:):):) Ébredés után inkább a játék kötötte le, nem vette észre azonnal az ajándékot, de aztán felfedezte, s némi segítséget kérve neki is állt megszemlélni a csomag tartalmát. A könyv is nyert - mint általában, de a szerszámkészlet nagyon betalált, elég sokáig le is kötötte a figyelmét. Az igazi nagy ajándék mondjuk az akvárium volt ugye, de az már régóta csodálható állapotban van jelen a lakásban:)


25-én érkezett az én sleppem:) Az ajándékozás vicces volt, mindenki mindenkinek, egyszerre:P Anyuéktól már részben itt volt az ajándék, mert hogy a babzsákba szálltak bele, meg már az egyik csomag is megérkezett korábban a ruhákkal, de azért akadt még némi meglepi is, egy könyv és egy szuper cuki plüssoroszlán személyében. Tesómék ajándéka meg naná, hogy itt volt, lévén az ő angyalkájuk is rám bízta az ügyintézést;) Betalált a gyerekfényképező, a hangos puzzle és persze a mágneses betűk is. Köszönünk szépen minden ajándékot itt is még egyszer, természetesen a nekünk szánt igen értékes bögréket is;) A délutáni szundikálás után még volt egy kör játék, Zsebi Tamarával nagyon jól elvolt, bár apukámat is próbálta beleszoktatni a 21. századi gyermeki életbe;) Aztán végülis ők távoztak, mi meg játszottunk tovább hármasban, s vártuk Anyósomat. Aki aztán be is futott Zsebi karácsonyi ajándékával (vagyis egy újabb darabbal, mert hogy a babzsákba ő is beszállt, meg kapott Zseb korábban már alagutat is az ünnepre hivatkozva). A remek állatos építőszett is nagyon siker lett, bár meg kellett állapítanunk, hogy az építő játék a Legonál kezdődik és ott vége is van, mert hogy megdöbbentően sok darabot nem sikerült összeilleszteni a pontatlanságok miatt. Zsebit mondjuk ez cseppet sem zavarta, ő nagyon élvezte a játékot. Alig lehetett este lefektetni, pedig a délután alvás is rövidebb volt a szokásosnál. Természetesen Ica mamának is köszönjük az ajándékokat, én kiemelten is az enyémet, mert nagyon szépeket kaptam ám: tortatál (régi vágyam volt) és egyedileg készítettet szélcsengő. :D




26-án megérkezett Regi baba, TéGyé és Feri is egy újabb adag ajándékkal, s ezzel mi is "megszabadulhattunk" az utolsó ajándékos zacskótól is. Mondjuk Regit az ajándék kevésbé érdekelte, teljesen beleszeretett Zsebi szülinapi járgányába, szinte ki sem lehetett robbantani belőle. Azért remélem később az ajándékot is tudja majd hasznosítani;) Zsebi kapott óriás perselyt, amit mindjárt el is kezdtek megtölteni a csemeték (nem nyitható a persely…vagyis csak egyszer:P). Aztán kapott mágneses rajztáblát, ami nem csak nála volt hatalmas siker, hanem nálunk is, sőt még Ica mamánál is (pedig ő már Regitől jól ismerte a játékot). S persze könyv is volt a csomagban, mert az nem maradhat el:) Ismét csak köszönni tudjuk a szép ajándékokat, remélem semmit nem felejtettem ki. Regi baba és szülei késő délutánig maradtak, bár a két gyerek együttes alvását nem sikerült előadni. Anyósom még ma délutánig itt volt, s végülis dupla babysitter lett, miután mind a két unokáját ráhagytuk és jól elmentünk ügy intézni….mi főként orvososdit játszottunk, Regi szülők pedig shoppingoltak, ha jól tudom.