2012. december 7., péntek

Elvan a gyerek, ha iPad….

…szóval, akkor jöjjön az ígéretnek megfelelően a már betesztelt játékok listája.

Mindig kerít valaki, aki játszik vele:)
Az alábbiakon kívűl is van még az iPadon (meg a többi eszközön) számos játék, de azok vagy nem arattak osztatlan sikert, vagy még nem cuppant rá a csemete. Szóval most csak azok, amik nálunk tényleg sikeresek. Mindegyik angol….nem is nagyon keresgéltem magyar játékokat, szóval fogalmam sincs, hogy abból milyen a felhozatal, de az egyértelmű, hogy az ámerikániknál erre komoly üzlet épül már, mert ha google barátunkat megkérdezzük a témáról számtalan oldalt dob fel, s a játékos kiegészítőknek sincs se szeri, se száma (csak egy példa). Egyébként az egész történet azzal indult, hogy szívesen nézegetett videókat, zenés klipeket a iPod-on.

Tehát nálunk, Zsebi az alábbiakkal tud hosszabb időt is szívesen elmolyolni:


Az első siker egyértelműen Barnyard volt.


A következő a lufi pukkantós tanulós történet lett, alias Balloon Baby School.


Aztán befutott a puzzle is…konkrétan éppen ez, de ebből számtalan másik verzió is található, s szívesen játszik másikokkal is, de ez lett a mindent visz darab jelenleg.


Nagy sikernek örvedenek még a Fisher-price játékai…több is van, de most hirtelen az oldalukon ezeket találtam meg - nyilván appstore-ban lehet gyártóra keresni;):


S persze itt sem maradhat el a babajelbeszédes játék….ami mondjuk a maga négy dalocskájával elég kevéske, de azért nagyon kedvelt Zsebinél.

A gyermek nem lóg egész nap a technikai eszközökön, de nem tiltjuk tőle (ahogy a tv-től sem - bár erről már írtam -, vagyis tv-adás az továbbra sincs bekötve, de válogatott műsorokat nézhetett eddig is és nézhet ezután is). Látványos a fejlődése a játékok által (finom mozgás és persze értelmi - nyelvi - dolgok). De továbbra is szívesen játszik az egyéb játékokkal is, motorozik, futkározik és minden olyasmi dolgot művel, amit egy hasonló korú gyermek...értem ezalatt azt is, hogy ön- és közveszélyes:P

A játékok többsége egyébként csak első ránézésre ingyenes - kivéve fisher-price - mert hogy a legtöbbnél azért a teljes verzióért fizetni kell. Nem horror az összeg - ahogy általában az alkalmazásoknál, de fontosnak tartottam idebiggyeszteni. Illetve az is álljon itt, mint valamiféle disclaimer, hogy a fenti linkek nem a magyar appstore-ra mutatnak, de mindegyik játékot meg lehet találni ott is, lévén onnan szedtük le mi is. A későbbi kedvencekről, sikerekről természetesen írok majd újra:) Jaaaa és a gyerekzár funkcióról itt lehet bővebben olvasni...persze ékes angol nyelven. Persze lehet, hogy meg lehet találni magyarul is a leírást, de nem kerestem, mert így jött szembe a pinteresten, keresés nélkül. Ha igény van rá, szívesen leírom a lényeget magyarul, de most baromi lusta vagyok:P

Jaaaa..a csodakütyü a gyerekzár funkcióba azért időnként belefagy - istenem néha a Mac cuccok is lefagynak - ilyenkor az újraindítás segít csak...avagy első és felső gomb egyszerre 10 másodpercig, majd persze bekapcsgomb (alias felső) ismételt megnyomása;)