2011. október 31., hétfő

92 nap:)

Még csak és már ennyi ideje van velünk a kicsi csoda:)

Anya nagy és álmos fia;)
Adatok: A fürdés előtti mérésen 7430 gramm volt. Hossza 65 cm, fejkörfogata 41,5 cm. Ruha: csendesen költöznek be a 68-as ruhák a fiókba, de azért még jó rá több 62-es is. Pelus: 3-as méret még egyenlőre, de már a következő csomagot nem kezdjük meg, inkább vesszük az eggyel nagyobbat. Értem én, hogy ez elvileg 9 kilóig jó, csak az a kérdésem, hogy kire?:P

Nagy kádban úsznak a hurkák
Alvás, evés...alias napirend: Immár nagyjából három hete átalussza az éjszakát, este 7-fél8-tól reggel fél6-6ig. Napközben 2,5-3 óránként kér enni. Többnyire 200ml-ket eszik:) Nappal is alszik még azért fél-1 órákat (persze vannak ennél hosszabb szunyák is) a kajálások között, de azért most már jelentősen aktívabb. Az utóbbi napokban pedig elkezdtünk kóstolgatni, tetszett az alma és a körtelé, s a pépes alma maga is, bár ez azért nem csúszott olyan könnyen, mint a levek. (erről majd írok részletesebben is)

A játékhíd, ami a forgóka mellett mindent visz
Kimittud: rengeteget mosolyog, időnként már hangosan kacag. Sokat kalimpál a kezeivel, lábaival. Egyik kezével megfogja a másikat, s gyakran cuppog is rajtuk. Nem konkrétan a hüvelykujját szopizza (mint tette a pocakban), hanem bármelyiket, amelyik a közelébe kerül:) Egyre többet van ébren és egyre többet foglalkozik a játékaival. A zenélő forgóka és a zenélő játékhíd a kedvenc. Utóbbinál erőteljesen csapkodja a figurákat (ettől változik a zene), még nem teljesen pontos és precíz a mozdulat, de többnyire egyértelműen tudatos, mert ránéz az ütés előtt a figurára. Az új védőnőnk által október 20-án megtartott három hónapos státusz okosságait pedig már leírtam.

Anyán repülőzve vigyorgok
Fog: elkezdett nyálazni, hogy ez már az, vagy csak úgy, azt nem tudom. Mindenesetre a nyakába tettem a borostyánláncot, ha nem is segít, ártani biztos nem árt és amúgy meg olyan jól áll neki:) A védőnő is úgy látta, hogy hamarosan érkezik a fogacska;) Meglátjuk tényleg jól látjuk-e.


EÜ: Túl vagyunk az első "betegségen" kis takonykórt sikerült begyűjteni. Hősként viselte többnyire:) Az orrszívózást határozottan élvezte. Oltásokra november 2-án megyünk.

Apával és a fámmal:)
Hordozás/utazás/egyebek: gyűlnek a pelenkakilóméterek:P A megénekelt kiránduláson kívül járt búcsúban a bátyáméknál, Győrben ismét, illetve Pécsen az osztálytalálkozómon:) Ültettünk neki a lakóparkban fát (ezüst hárs)...ugyan a kis tábla még nem készült el hozzá, de a piros szalagon látszik a neve:D

Ma este, fürdés előtt
Aktuális becenevek: még mindig Zsebi, Zsebec, Zsebecs, de befigyel a Mókus, Gizmó, Pocok, Nyuszi, Gyüszmék (Gyanakvó Gyüszmék), s mostanában a Cukkermokk is (Petra után szabadon)

Jade előmelegíti az ágyat
Jade vs Zsebi: egyre többször merészkedik a cica egyre közelebb, de iszonyatosan vigyáz, hogy nehogy rálépjen a babára. Volt ismét olyan, hogy beült mellé a kiságyba, sajnos nem voltam elég gyors, hogy lefotózzam, pedig érdemes lett volna azt az anyáskodó pofát megörökíteni, amivel őrizte Zsebi álmát:)

Kicsi családunk...Jade fotózott;)
A szülőkről most nem írnék hosszabb értekezést, nem változott a helyzet, imádjuk és amúgy meg igyekszünk rághatóak maradni;)